Чеська робоча карта

Чеська робоча карта

Робоча карта  Чехії – це новий вид дозволу на роботу і проживання для іноземців, які не є громадянами країн Євросоюзу і Європейського Економічного простору.

Робоча карта видається на термін дії трудового договору, але не довше ніж на 2 роки. З початку оформлюється робоча карта на 1 рік з подальшим правом продовження ще на 1 рік.  Після закінчення двох років, термін дії карти можна продовжити. При цьому документи на трудову карту можна подавати тільки після того, як досягнута домовленість з чеським роботодавцем, оформлений трудовий контракт, або договір про укладення трудового контракту в майбутньому. Крім того, ще перед подачею документів потрібно укласти договір оренди житла в Чехії. Іншими словами, спочатку отримати Трудову карту, а потім шукати роботу – не можна.

Цей документ має вигляд пластикової картки, в яку занесені біометричні данні власника.

До власників трудової карти Чехії не висувається жодних вимог щодо їх кваліфікацій або рівня освіти. Але при цьому претендувати можна тільки на вакансії, опубліковані в спеціальному реєстрі вакансій. Відповідно, карта прив’язана до певного роботодавця і для зміни роботодавця потрібна згода міграційного департаменту.

Етапи отримання Робочої карти:

  1. Збір необхідних документів.
  2. Здійснення запису на подачу документів.
  3. Сплата адміністративного збору (37 євро). Оплата здійснюється тільки в євро.

Необхідні документи для отримання Робочої карти:

  1. Діючий закордонний паспорт.
  2. Внутрішній паспорт.
  3. Заповнена анкета-заява, у якій вказується номер і опис робочого місця з бази даних вакансій для іноземців.
  4. Заповнена заява на отримання Робочої карти.
  5. Трудовий договір.
  6. Документ про забезпечення проживання на території ЧР.
  7. Документи про освіту.
  8. Довідка про несудимість, що видана не пізніще 90 днів до моменту подання документів на карту.
  9. Два фото 3,5×4,5см.
  10. Конверт з маркою.

Всі документи мають бути переведені на чеську мову та нотаріально завірені.

Термін розгляду документів 60-90 календарних днів. При потребі Вам можуть призначити співбесіду в Консульстві, щоб з’ясувати певну інформацію щодо трудового договору.

Є бажання працювати в Чехії?

ми Вам допоможемо!